Menu
Background

28. - 30. OKTOBER 2017

PORTOROŽ

* * * * * *
 
Guitar
Vstopnice
 • Boris Kobal

  Boris KobalBoris Kobal je režiser, igralec in dramatik, ki ga je večina spoznala v kultnem TV Popru, soustvarjal je nedeljske TV-šove, nepogrešljiv je na in pred gledališkim odrom, kjer pogosto prevzame režisersko taktirko. V teh primerih tudi klasična dela dobijo aktualen pridih, večinoma politični. Ker si rad da duška, strašansko uživa tudi na stand up odru. In tam se več kot odlično znajde. Ponavadi nastopa v družbi mlajših kolegov, a odlično unovči svoja leta in obdeluje teme, ki si jih nihče drug ne drzne. Tokrat ga postavljamo pred njegove Primorce. Kako se bo znašel?

 • Janez Usenik

  Janez Usenik, Stand up komik, novinar POP TV-ja, idejni oče dobrodelnega muzikala Mož iz Manče in falirani pravnik. Dejaven je na odru Šentjakobskega gledališča, njegov humor pa lahko gledalci opazujejo tudi v novinarskih prispevkih, kjer zgodbe še tako resnih tem izpostavi s humorjem ali že kar satiro. Komik, ki sicer blesti tudi kot moderator dogodkov, svoj humor gradi na zgodbah in energiji očeta treh hčera. Na odru lahko končno pride do besede. Takrat očara tudi s humornimi glasbenimi priredbami, na njegove privlačne in komične interpretacije pa ni odporna niti poezija.

 • Klemen Bučan

  Klemen Bučan je kariero v »šovbiznisu« začel z vlogo v filmu Tu pa tam. Za seboj ima že več kot 10 let nastopanja in več kot 500 stand up nastopov. Nastopal je tudi že na Hrvaškem in v Bosni, zaradi svoje sproščenosti za mikrofonom pa je zelo kot priljubljen povezovalec raznoraznih prireditev. Več kot 5 let je delal na radiu, svoj TV voditeljski krst je doživel na POP TV-ju v oddaji Bitka parov. Televizijsko kariero je nadaljeval s Talk Showom "Survivor - Na robu preživetja" in v športno-zabavni oddaji "Dan za trening", kjer se je poizkušal postaviti v čevlje vrhunskih športnikov.

 • Marina Orsag

  Marina Orsag se je začela spogledovati s stand upom leta 2004. Mnogi trdijo, da je najboljša stand up komičarka na Hrvaškem. Po horoskopu je kozorog, v podznaku oven – dvojni rogovi ji nikakor ne dajo miru. Trenutno je direktorica (ona temu reče 'kanta za smeti') edinega hrvaškega stand up kluba »Studio Smijeha«, kjer tudi nastopa v rednem programu, na tematskih večerih ali na avtorskih solo nastopij »One woman Show«, »Da, to sam rekla« in »Metar i pol visine, sati i pol smijeha«. Neverjetna je, prepričajte se.

 • Martina Ipša

  Martina Ipša, letos srečno poročena z žensko svojih let, je ena izmed tistih, ki so slovensko stand up komedijo odvijali iz povojev. V svojih stand up nastopih vse od začetka stavi na drznost in izvirnost. Zaradi svojega pristnega in nevsiljivega humorja ostaja priljubljena pri občinstvih najrazličnejših profilov. S svojimi nastopi vedno znova preseneča in navdušuje, saj je ni teme, ki se je ne bi lotila spretno in silno smešno. Brez nje ne more niti televizija, niti muzikli … skratka ta izjemna 'fitnes ženska' več kot 'paše' na portoroški oder smeha.

 • Nenad Stefanovski

  Nenad Stefanovski, Šilja, je mlad srbski komik, ki je v bistvu Makedonec. S trebuhom za kruhom je iz Skopja prišel v Srbijo in si prislužil - Kronovo bolezen. Ima veliko željo vsem povedati vse, kar mu roji po glavi, zato ga nastopanje na stand up odrih neskončno osrečuje. Prav tako ga pri njegovih nastopih izpolnjuje to, da mu ni treba plačati vstopnice. Upa, da bo kariero zaključil tako, da dobi nemške papirje.

 • Radomir Nestorović

  Radomir Nestorović, Raša, je vse, samo urejena osebnost ne. Dela na tem, da bo morda nekoč diplomiral iz filozofije, zato veliko razmišlja o življenju. Cele noči dela življenjske načrte in cele dneve jih uspešno ne realizira. Zobe si umiva med lulanjem, da ne izgublja časa, potem pa izgubi tri ure s proučevanjem seksualnih navad puščavske voluharice. Čeprav priznava, da - kot Sokrat, ve, da nič ne ve (pa vendar s tem odgovorom ni položil nobenega izpita), ga vsa Srbija občuduje … in tako ga bo tudi Portorož.

 • Tin Vodopivec

  Tin Vodopivec je s svojim čistim premetenim obzervacijskim humorjem, ki temelji na vsakodnevnih izkušnjah, popularen med vsemi generacijami. Trenutno je gostitelj večerov stand up komedije v ljubljanskem Siti teatru BTC in vedno bolj prodira na evropski trg z rednimi nastopi po Veliki Britaniji in Hrvaški, ter z gostovanji v evropskih prestolnicah. V začetku leta 2011 je Tin gostoval v oddaji Spet doma z Mariom, med televizijskimi oglasi v dvorani Cankarjevega doma zabaval povabljence na Viktorjih, ob koncu junija pa vodil prireditev Miss Slovenije 2011 v živo na TV Slovenija.

 • Željkić & Željudin

  Željko Čakarević – Željkić & Željudin zase pravi, da je radijec po duši in izgledu. A ne dovolj, da ga pot pred leti ne bi zanesla tudi pred TV kamere (Juke Box, Tistega lepega popoldneva …). Postal je tudi voditelj enega prvih sodobnih jutranjih radijskih šovov v Sloveniji na radiu Ekspres v Ljubljani. Nazadnje pa smo ga lahko poslušali na radiu Center v vlogi voditelja jutranjega šova in v vlogi komičnega lika Željudina, ki je s svojimi odštekanimi klici spravljal v smeh poslušalce po vsej Sloveniji. Njegove posnetke na You Tubu si je ogledalo na 10-tisoče ljudi.